Sportolj Babáddal Gy.I.K.

Mikortól kezdhetem az órákat látogatni? 

Természetes szülés után 6-8 héttel, császármetszés utána 10-12 hét eltelte után várunk szeretettel óráinkon. Az első óra előtt kérünk kérd ki orvosod véleményét.

 

Mit vigyek magammal az órára? 

Kényelmes váltócipőt és váltóruhát magadnak és babádnak; az órák alatt kiemelten figyelünk a folyadékpótlásra, tehát vizet mindenképp hozz magaddal. Törölközőt és matracot (ha van); illetve ha van saját hordozótok, azt is hozd bátran.

 

Milyen hosszú egy óra?

Az órán a mozgás kb. 50 perc összesen, de teljes egészében 60 percet kalkulálj a napotokba. A Baba-Mama Zumba órákon a babák végig hordozóban vannak, így az óra elején kb. 10 percet erre számolunk.

A Hordozós torna két részből: az első 20-25 perc után kerülnek a babák a hordozókba, itt a két rész között számolunk erre 10 percet.

 

Milyen hordozó alkalmas a hordozós sportokhoz? 

Az órán fokozottan figyelünk, hogy minden baba mozgásfejlődési szintjének megfelelő hordozóba kerüljön. A legkisebbeknek hosszú szövött kendőt ajánlunk, kicsit nagyobbaknak félcsatos-, illetve csatos hordozókat. (Karikás kendő és onbu nem megfelelő eszköz a hordozós sportokhoz.)

 

Ha nincs hordozóm, sosem hordoztam mehetek az órára ?

Az órák ideje alatt hordozót ingyenesen biztosítunk. Az órákon hordozási tanácsadó végig jelen van, ő segít a babákat a hordozóba helyezni, az óra alatt a kötéseket korrigálni.